Σάββατο, 16 Δεκ, 2017
  • slideshow4
  • slideshow8
  • slideshow10
  • slideshow12
  • slideshow9
  • slideshow3
  • slideshow2
  • slideshow1
  • slideshow7
  • slideshow11

Γιατί πρέπει να προσθέτω κατά την οινοποίηση μεταμπισουλφίτ;

«Ο φυσικός προορισμός του οίνου είναι να γίνει ξύδι και μάλιστα κακής ποιότητας». Αν σκεφτεί κάποιος την σημασία της φράσης αυτής θα καταλάβει ότι χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου στην οινοποιητική διαδικασία δε μπορεί να παραχθεί οίνος ποιότητας.

Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεταμπισουλφίτ εξαιτίας των αντιοξειδωτικών, αντιβακτηριακών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του, είναι ένα «αναγκαίο κακό» στις οινοποιήσεις, γιατί χωρίς αυτό ο παραγόμενος οίνος δε θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιθυμητά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θα κατέληγε σε ξύδι.

logos
AgroΟΙΝΙΚΗ | Κυρίτσης Δημήτρης | Καραϊσκάκη 91, 43100 Καρδίτσα | Τηλ.: 2441077670, 6979157316 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | facebook