Σάββατο, 16 Δεκ, 2017
  • slideshow1
  • slideshow7
  • slideshow9
  • slideshow11
  • slideshow12
  • slideshow10
  • slideshow4
  • slideshow8
  • slideshow2
  • slideshow3

Για τον ερασιτέχνη Αμπελουργό και Οινοποιό

«Ο φυσικός προορισμός του οίνου είναι να γίνει ξύδι και μάλιστα ξύδι κακής ποιότητας».
Η παραπάνω φράση διατυπώθηκε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπορντό Jean Ribereau-Gayon, και είναι τόσο ακριβής που μπορεί κάποιος να αντιληφθεί εύκολα πόσο απαραίτητος και καθοριστικός είναι ο ρόλος του οινολόγου στην παραγωγή και στη διατήρηση του οίνου. Η επίτευξη ενός βέλτιστου αποτελέσματος απαιτεί τα σταφύλια να είναι υψηλής ποιότητας, να ακολουθούνται οι κατάλληλες οινοποιητικές τεχνικές και να υπάρχει απόλυτη καθαριότητα στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο.

Γίνεται έτσι αντιληπτό, ότι σε όλη αυτή την παραγωγική διαδικασία, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και η σωστή καθοδήγηση από έναν υπεύθυνο επιστήμονα. Η AgroΟΙΝΙΚΗ με τους επιτόπιους ελέγχους στον αμπελώνα, τις σωστές καλλιεργητικές πρακτικές, τη διάθεση και την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατεργασίας και τον κατάλληλο οινοποιητικό εξοπλισμό σας εξασφαλίζει την βέλτιστη ποιότητα οίνου.

Για τον επαγγελματία Αμπελουργό και Οινοποιό

Καθ' όλη τη διάρκεια του βλαστικού κύκλου της αμπέλου – από το χειμερινό κλάδεμα έως και το τρυγητό – πραγματοποιούνται επιτόπιοι έλεγχοι στον αμπελώνα για τον προσδιορισμό των καλλιεργητικών τεχνικών που θα εφαρμοστούν, το πρόγραμμα αρδεύσεων, τη λίπανση, το πρόγραμμα φυτοπροστασίας και τον επακριβή προσδιορισμό του χρόνου τεχνολογικής ωρίμανσης (τρυγητός) των σταφυλιών.
Πριν από την υποδοχή της νέας εσοδείας σταφυλιών στο οινοποιείο, καθορίζεται ο συντονισμός των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, δημιουργούνται πρωτόκολλα οινοποίησης και αποφασίζεται η χρήση συγκεκριμένων οινολογικών υλικών. Με βάση διάφορες εργαστηριακές αναλύσεις και οργανοληπτικές αξιολογήσεις, προτείνονται σε κάθε οινοποιό τρόποι διαχείρισης των οίνων έως την τελική διάθεσή τους στην αγορά.
Οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων συσκευών και μηχανημάτων, τα οποία εξασφαλίζουν άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα.
Τέλος παρέχεται πλήρης υλική υποστήριξη των αμπελοοινικών επιχειρήσεων με προϊόντα φυτοπροστασίας, λιπάσματα, καλλιεργητικά εργαλεία και οινολογικά υλικά.

logos
AgroΟΙΝΙΚΗ | Κυρίτσης Δημήτρης | Καραϊσκάκη 91, 43100 Καρδίτσα | Τηλ.: 2441077670, 6979157316 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | facebook